KUNDSERVICE
Leverans

Fakt 29 kr - Gratis över 349 kr Leverans direkt i brevlådan eller närmsta ombud

Leveranstid 1-2 dagar Beställningar innan 16:00 skickas samma dag

Returer

Retur & byte 30 dagar öppet köp.

Enkelt & Bekvämt Prova hemma i lugn och ro

Kontakta oss

013 25 34 34 TILLFÄLLIGT STÄNGD Mån - fre: 10:00 - 16:00

info@neckwear.se Vi svarar alltid inom 24 h mån - fre

Se mer information

Skjortkragar

Att välja skjorta är att välja skjortkrage. Det finns kragar som passar smalare ansikten eller bredare ansikten. Det finns de klassiska, de moderna och de annorlunda. Här tar vi upp de mest populära.

Spread
Spread, eller Extreme Cut Away, är en av de mest klassiska kragarna. Det finns flera varianter av spread – tall spread, wide spread, medium spread, m.fl – men kan man ha som tumregel att använda större slipsknutar till spread-kragen. 

Personer med smalare eller längre ansiktsform passar bättre i en spread då kragens horisontellt inverterade ”V”-form ger ett bredare intryck hos ett smalare ansikte. 

Cut Away

Cut Away
Man skulle kunna kalla cut away-kragen för spreadens vågade kusin. Där spreaden har sina två flikpunkter ungefär 13 cm ifrån varandra så ligger cut away på 18 cm. Liksom hos spreaden så är den gör sig cutaway-kragen bäst med en bred slipsknut. Även cutaway-kragen menas passa bättre till en längre, smalare ansiktsform.

 

Cut Away Extreme

Extreme Cut Away
Cut away-kragens vågade kusin. Här är flikpunkterna ännu längre ifrån varandra, dessutom är extreme något högre, vilket späder på det självsäkra intrycket. Just den speciellt vida looken gör att extreme-kragen passar lika bra utan slips, eller med smal slips, som en bred slips.

 

Button Down

Button Down
Om man bara vill ha en klassisk skjorta utan att tänka på vilken slipsknut man ska välja till så är den fundamentalt stiliga button down-kragen ditt val. Född ur brittisk hästpolo håller dess sportiga aura i sig. Kragen kan med all fördel återfinnas i varje garderob då den passar lika väl för en söndagspromenad som en jobbdag som en utekväll.


Tab

Tab
Med tab-krage menas att kragens två flikar är sammankopplade med någon form av material under slipsknuten. Detta medför att kragen sitter still och hjälper att puffa upp slipsknuten. Fördelen med tab är att man skapar ett mer struket och formellt intryck då taben hjälper upp illusionen av god hållning. Ska användas med slips. 

 

Pointed

Point (Classic)
Man kan säga att pointen är en snävare version av den klassiska spreadkragen. Det är samma höjd på de två olika skjortkragarna men skillnaden är att pointen har sina kragpunkter närmare varandra. Där spreaden hjälper ett smalare ansikte att se bredare ut, hjälper pointen ett bredare ansikte att se smalare och längre ut.

 

Pointed Pin Club

Club / Pointed Pin
En okonventionell krage som föddes i brittiska universitetselevers önskan att vara speciella – så de rundade av sina skjortkragar. I och med det häftiga greppet blev det snart kidnappat av massorna och klubbkragen blev en vanlig syn i England. Kragen passar bättre till smalare ansiktsdrag då de rundade punkterna förstärker ett rundare ansikte. Idag är kragen tämligen ovanlig men belönar med en iögonfallande 80-tals stil för den som vågar.

(0)

Kundvagn