Näsduken, accessoaren som ger möjligheter att variera din klädsel

Näsduken är en av de mest intressanta accessoarerna vi har som ger möjligheter att variera klädseln. Näsduken bärs idag främst till fracken, smokingen eller kavajen. 
Och idag mer än förr har näsduken blivit en modesymbol mer än ett praktiskt hjälpmedel så om du behöver en näsduk att låna ut till sällskapet eller för att torka svetten ur pannan bör du ha en kompletterande bomullsnäsduk i byxfickan. Eller ett paket servetter.


Näsduk till kavaj

Nya kavajer eller kostymer har oftast igensydda fickor, således måste du själv sprätta upp bröstfickan för att kunna använda bröstnäsduk. I övrigt att tänka på med sprätten är att helst låta sidofickorna fortsätta vara igensydda då dessa påverkar kavajens fall och passform.

Det definitivt största användningsområdet för näsduken är just till kavajen eller kostymen. Antingen kombinerat med slips eller som egen färgklick till en mer avspänd kavaj utan slips. Om du ska använda näsduken tillsammans med slips tänk då på att det oftast är snyggast att matcha de båda för att ögat inte ska behöva jobba lika mycket med kontraster - vilket kan ge ett rörigt intryck.
Rörigt kan vara bra i exemplet att låta detaljerna poppa och därmed göra helhetsintrycket en tjänst. Som om du har en marinblå kostym så kan endast en färgglad eller mönstrad näsduk höja outfiten ytterligare en nivå. Självklart fungerar det alldeles utmärkt att också bära näsduk, matchande eller ej, även till fluga eller plastrong. Endast fantasin, din egen smak och utbudet sätter gränserna.

Också att tänka på med bröstnäsdukar är att storleken har betydelse. Vill du ha ett grövre material som ull, linne eller bomull är det säkrare att använnda sig av en mindre variant då man inte vill att näsduken ska trycka ut kavajfickan. Är det tvärtom silke eller siden kan det vara bra med en större storlek då näsduken heller inte ska ramla ner i fickan när man går.  

För den som inte vill lägga alltför mycket pengar på näsdukar rekommenderar vi att köpa 4-5 stycken i olika färger då det är både roligt och vikitgt att ha några att variera med. En väl vald näsduk kan verkligen sätta pricken över i:t. Testa att experimentera med olika färger och mönster till din utstyrsel.
Våra näsdukar i 100% siden håller hög kvalitet, till ett lågt pris. Du hittar dom här.

(0)

Kundvagn

Vi använder cookies. Om du fortsätter att använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta. Jag förstår