Manschettknappar - FAQ

När passar det att bära manschettknappar?
Ett par manschettknappar passar vid alla tillfällen då du vill vara extra stiligt uppklädd och bär frack, smoking, kavaj eller kostym. Ett par manschettknappar gör klädseln något mer formell. Ett par manschettknappar kan bäras på jobbet, på bröllopet, middagen eller festen. Det är upp till dig hur högt du vill sätta ribban när det kommer till din outfit.

PSST! Spana in vårt gigantiska sortiment stilrena och festliga manschettknappar online.

Vilka skjortor passar till manschettknappar?
Inte alla skjortor tillåter bärandet av manschettknappar pga. av ärmens utformning. Den vanligaste skjorttypen som passar för manschettknappar är en skjorta med en enkel manschett med ett extra knapphål för att fästa manschettknappen i. Denna skjorta kräver inte manschettknappar för att kunna bäras då den har vanliga knappar som håller ärmen på plats i vanliga fall.

Sedan finns skjortor med dubbel manschett, även kallat fransk manschett, där viker du skjortärmen dubbelt och trär manschettknappen igenom. På denna typ av skjorta måste du bära manschettknappar för att ärmen ska hållas på plats.

Kan man matcha manschettknapparna med slipsnålen?
Ja det går alldeles utmärkt. Har du manschettknappar i silver bör slipsnålen också vara i silver. Är slipsnålen i guld så ska manschetterna vara i guld.

Hur ska manschettknappen sitta?
Den dekorativa delen ska alltid vara vänd utåt.

Vilka manschettknappar ska man välja?
Det finns två huvudsakliga val här. Antingen väljer du något som du tycker är snyggt och stilrent. Eller så satsar du på något som speglar din personlighet. Kanske ett par manschettknappar med dina initialer, eller ett par golfklubbor.

Det stilrena alternativet är att föredra på bröllop, bal och andra event av mer formell karaktär. Ska du på middag, fest eller vara stilig på jobbet så kan du med fördel välja ett par av festligare karaktär.

Är du fortfarande osäker på vad du ska välja för manschettknappar, kör då på ett par silverfärgade. Fyrkantiga, rektangulära, runda eller ovala går alla lika bra. Det kan aldrig matchas fel oavsett vilken skjorta och kavaj du bär.

(0)

Kundvagn

Vi använder cookies. Om du fortsätter att använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta. Jag förstår