Hängslen - FAQ

Varför bära hängslen?
Från början fyllde hängslen enbart en praktisk funktion att hjälpa till att hålla byxorna uppe. Men numera är det lika mycket en accessoar för dekoration som det fyller en praktisk funktion. I många fall kan det vara bekvämare att bära ett par hängslen än ett bälte.

Vi har jobbat passionerat med designen på våra hängslen för att säkerställa att dom är både stilsäkra och funktionella. Vi har testat kvaliteten noggrant och successivt förbättrat hängslena under flera års tid. Faktum är att min far som numera är glad pensionär och gillar att snickra om dagarna har burit våra hängslen nästan dagligen under flera år när han fixat i trädgården och snickarboden.

PSST! Spana in våra snygga hängslen med två års garanti här.

Hängslen i alla färger och mönster!

När passar det att bära hängslen?
Vi kan börja med att berätta att du absolut inte ska bära hängslen tillsammans med ett bälte. Det är ett regelrätt stilbrott, som kan ge upp till två års fängelse. Annars bör du främst bära hängslen vid dom tillfällen då du har på dig kostymbyxor eller finbyxor tillsammans med en skjorta. Chinos kan funka om dom är av stilren karaktär. Jeans bör du inte bära hängslen till.

Slips och hängslen: Ja, det passar utmärkt ihop. Se bara till att färgerna inte skär sig med varandra. Matcha gärna i samma färgton.

Ja, det passar utmärkt ihop. Röd slips med matchande hängslen.

Fluga och hängslen: Ja, det passar utmärkt ihop. Se bara till att färgerna inte skär sig med varandra. Matcha gärna i samma färgton.

Ja, det passar utmärkt. Se till att färgerna matchar varandra.

Hängslen till kavaj och kostym?
Ja, det passar utmärkt att bära hängslen till i princip alla tillfällen när du bär kavaj eller kostym. Tar du inte av kavajen så kommer hängslena ändå inte att synas.

Ja, det passar utmärkt när du bär kavaj eller kostym.

Hängslen till bara skjorta?
Det går bra, men meningarna går isär något gällande detta. Tar du av dig kavajen framåt småtimmarna och har hängslen under så är det inga konstigheter. Under middagen anser vissa att du bör låta kavajen sitta på om du bär hängslen. Vi anser dock att du kan bära hängslen enbart till en skjorta utan kavaj på en middag eller fest av informell karaktär, kombinera gärna med en fluga eller slips.

Ja, det funkar utmärkt. Matcha gärna med fluga eller slips i samma färg.

Vilken typ av hängslen ska man välja? 
Knapphängslen: Dessa har läderstroppar som du fäster på insidan av byxans knappar. Nackdelen med denna variant är att inte alla byxor har dessa knappar på byxlinningens insida. Därför måste man be en skräddare sy dit dessa knappar, eller om du själv har grundläggande kunskaper inom sömnad. Fördelen är att denna variant är snygg och alltid stilmässigt korrekt. Hängslena sitter dessutom som en smäck.

Knapphängslen med läderstroppar man fäster i insidan av byxorna.

Clip on hängslen: Dessa har metallspännen som man enkelt fäster i byxlinningens kanter. Fördelen är dess praktiska enkelhet då dom går att fästa på alla typer av byxor. Egentligen finns det väl ingen nackdel jämfört med knapphängslen. Vissa tycker att det är snyggare med knapphängslen, men det är egentligen en smaksak. Men ett par snygga clip on spännen kan utgöra en stilig detalj i sig. Kolla in våra hängslen med svarta clip on spännen som gör att spännena knappt syns mot mörka byxor.

Hängslen med clips spännen.

Vilken färg, bredd och mönster på hängslen?
Färg: Du bör äga ett par svarta hängslen. Dom kommer att komma till användning vid många olika tillfällen då det passar till många olika färger på skjorta samt alla typer av kavajer och kostymer. I övrigt så är det fritt fram att färgmatcha så som man själv önskar. Ett tips är att matcha i samma färg som kostymen. Eller att det går i samma färgton som slipsen eller flugan.

Bredd: Standardbredden är mellan 2,5 cm och 3,5 cm. Vilken du ska välja är en smaksak. I regel så passar större kroppshyddor bättre i den bredare varianten medan en mindre person passar bättre i ett par smala hängslen.

Mönster: Välj efter eget tycke och smak. Enfärgade svarta hängslen kan aldrig bli fel.

Vilket material ska man välja på hängslen?
Polyester: Det vanligaste materialet är polyester då det kan göras elastiskt och därmed lämpar sig väl för hängslen. Ett par elastiska hängslen är odiskutabelt dom bekvämaste hängslena.

Ull: Ett material som passar särskilt bra under höst och vinter tack vare sin matta färgton och materialets karaktär. Passar särskilt bra om du bör slips eller fluga i ull. Ingen stretch i detta material gör det mindre bekvämt än polyester.

Siden: Ett material som passar bra året om. Har mest glans av alla material. Passar särskilt väl om du bör slips eller fluga i siden. Ingen stretch i detta material gör det mindre bekvämt än polyester.

(0)

Kundvagn

Vi använder cookies. Om du fortsätter att använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta. Jag förstår