KUNDSERVICE
Leverans

FRI FRAKT Alltid fri frakt oavsett ordervärde

Leveranstid 1-2 dagar Beställningar innan 16:00 skickas samma dag

Returer

Retur & byte 30 dagar öppet köp. Prova hemma i lugn och ro

Enkelt & Bekvämt Förbetald returfraktsedel via E-post. Vi hjälper dig

Kontakta oss

0200 - 77 10 50 Mån - fre: 10:00 - 16:00

info@neckwear.se Vi svarar alltid inom 24 h mån - fre

Se mer information

Integritetspolicy

§1. GDPR (General Data Protection Regulation)

Den 25 maj 2018 trädde en ny lagstiftning i kraft kallad dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation "GDPR"). GDPR ska stärka enskilda personers rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får samla in och använda deras personuppgifter.
Vi på Neckwear Sweden AB (org. nr 556882-4063), nedan även kallat "vi" "Neckwear" "Neckwear.se",  tar skyddet för dina personuppgifter på största allvar och vill att du som kund ska känna dig trygg när du handlar hos oss. 

§1.1. Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt kan knytas till en person som är i livet. Typiska personuppgifter är personnummer, namn och adress. Även foton på personer klassas som personuppgifter.

§1.2. Vad gör Neckwear Sweden AB med dina personuppgifter?

Neckwear Sweden AB lagrar följande personuppgifter om dig:

  • Personnummer (vid fakturaköp)
  • Namn
  • Leveransadress
  • Fakturaadress
  • Land
  • Telefonnummer
  • Mail
  • Kundnummer
  • Orderhistorik (köpvana) – antalet order

§1.3.  Vilka personuppgifter distribueras och hanteras från oss och tredjepart?

  • Klarna (faktura och konto) - Personnummer, namn, adress, land, mail, telefonnummer.
  • Kortbetalning (DIBS) - Endast information om betalningsförfrågan till DIBS och genomförd status tillbaka.
  • Paypal - Redirect till Paypal om betalingsförfrågan. Status för genomförd betalning åter.
  • Postnord - Personnummer, namn, adress, telefonnummer, mailadress, ordernummer, ordervärde.
  • Fedex - Personnummer, namn, adress, telefonnummer, mailadress, ordervärde.
  • UPS - Personnummer, namn, adress, telefonnummer, mailadress, ordervärde.
  • Unifaun AB - Namn, adress, telefonnummer, mail, ordernummer, ordervärde.
  • Sendinblue (nyhetsbrev) - Mail.

§1.4. Hur hanterar vi dina personuppgifter?

Vi hanterar endast dina personuppgifter i vårt egna intresse. Specifikt för att kunna bedriva vår verksamhet som är försäljning av produkter via internet. Detta kräver inhämtning av personuppgifter och distribution av dessa till tredje part enligt informationen ovan. Neckwear Sweden AB säljer inte dina personuppgifter vidare till tredje part. Neckwear Sweden AB lagrar inte dina uppgifter utanför EU. Neckwear Sweden AB tar backup på alla personuppgifter och all data för att kunna genomföra en driftsäker verksamhet. All data och information sparas i 4 veckor efter en radering av ditt kundkort.

§1.5. Dina rättigheter

Rätt till information - Du kan få en kopia av dina personuppgifter som vi har om dig.

Rätt till rättelse - Du har rätten att få felaktiga uppgifter uppdaterade och rättade.

Rätt till att bli glömd - Du kan begära att vi ska radera din information. Vi får inte radera information som lagen kräver att vi behåller, t.ex kräver bokföringslagen att orderhistorik bibehålls.

Rätt till dataportabilitet - Du har rätten att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig i ett strukturerat format.

Rätt att göra invändningar - Du har alltid rätten att göra invändningar om vår hantering av dina personuppgifter. 

Rätt till klagomål - Om du anser att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt så kan du kontakta Datainspektionen. 

Rätten att dra tillbaka ett samtycke.

Rätten att göra en anmälan till Datainspektionen

§1.6. Om du vill ta bort alla dina personuppgifter och orderhistorik hos oss gör du som följer:

1. Skicka ett mail till oss med ditt kundnummer samt personnummer och att du vill att vi raderar dina personuppgifter.
2. Din förfrågan kommer att hanteras och dina personuppgifter som finns live kommer att försvinna inom 5 arbetsdagar.
3. Dina mailkonversationer kommer att försvinna från oss inom 5 dagar.
4. Den totala raderingen kommer att ta minst 4 veckor då vi inte kan gå in i Backup och radera dina uppgifter omgående.
Tyvärr kan vi inte radera alla uppgifter som eventuellt är kopplade till dig då bokföringslagen gör att vi måste spara data av försäljning som då eventuellt kan spåras tillbaka till dig.

§1.7. Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du anger till oss för att skicka ut uppdateringar ang. din order samt nyhetsbrev. Om du inte längre vill ta emot nyhetsbrev från oss så kan du enkelt avsluta prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande. Om du behöver hjälp är du välkommen att maila oss. 

§1.8. Hur kontaktar du oss lättast vid frågor om dataskydd och personuppgiftshantering?

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på följande e-postadress: info@neckwear.se eller via telefon på: 0200-77 10 50

§2. COOKIES

Den här webbplatsen innehåller cookies. Genom att fortsätta surfa på vår hemsida godkänner du användandet av cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om, att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa cookies används till, hur cookies kan undvikas. 

Neckwear.se använder cookies enligt den nya lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker webbplatser kunna informeras om vad cookies används till. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information som hjälper webbplatsen att identifiera besökaren. Cookie-filer gör ingen skada på din dator utan består endast av text och kan inte heller innehålla något virus. Filerna tar praktiskt taget ingen plats.

§2.1. Vad är cookies och vad används det tiil?

Den ena typen av cookies sparar en fil permanent på din dator, dessa används för att exempelvis kunna mäta hur du som besökare rör dig på hemsidan. Detta enbart för att kunna erbjuda besökaren bättre tjänster och service. Textfilerna går att ta bort och de flesta webbläsare har funktioner för detta. På Neckwear.se använder vi denna variant för att hålla koll på din varukorg och för att kunna föra statistik över våra besökare. Informationen som sparas på din dator är endast ett unikt nummer, utan någon koppling till personlig information. Alltså helt anonymt.

Den andra typen av cookies som vanligtvis används är "Session-Cookies". Under tiden du är inne och besöker sidan delar vår webbserver ut en unik identifieringssträng för att inte blanda ihop dig med andra besökare. En "Session-Cookie" lagras aldrig permanent på din dator utan försvinner när du stänger din webbläsare. För att du problemfritt ska kunna använda Neckwear.se krävs det att du har Cookies aktiverat.

§2.2. Går det att stänga av cookies?

Du kan själv stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Hur detta görs varierar beroende på vilken webbläsare du använder. Genom att stänga av cookies kan funktionaliteten på vår hemsida begränsas.

§2.3 Går det att stänga av marknadsföring som sker utanför vår plattform/hemsida?

Ja, det går bra, men detta måste du göra själv. Vänligen se tillvägagångssätt nedan för respektive extern marknadsföringspartner.

Facebook - Klicka på länken: https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/ och tryck på "annonsinställningar" och sedan justera inställningarna.

Criteo - Klicka på länken: https://www.criteo.com/privacy och under rubriken "2/Criteo Sponsored Products". Ändra sedan de två knapparna som står på "off" till "on".

Google (ej inloggad på Google-konto) - Klicka på länken:  https://adssettings.google.com/anonymous Klicka sedan på de blå knapparna så de istället blir grå. På pop-upen som kommer upp så klickar du "inaktivera".

Google (Inloggad på Google-konto) - Klicka på länken: https://adssettings.google.com/authenticated Klicka sedan på de blå knapparna så de istället blir grå. På pop-upen som kommer upp så klickar du "inaktivera".

 

Vid ändringar/uppdateringar av Integretetspolicyn, så kommer vi publicera det på vår hemsida.

(0)

Kundvagn