Två vänner som rör om i grytan

Vår Story
Allting började med en dröm om att starta eget företag och ett intresse för att klä oss snyggt. Därför kändes det som den perfekta affärsidéen när vi drog igång år 2010. En snabbväxande E-handelsmarknad kombinerat med lätta produkter som fick plats direkt i brevlådan gav stora möjligheter. Till en början förvarades lagret i en garderob och beställningar packades på en säng. I takt med att företaget växte flyttades lagret snabbt till en källare i en villa där förberedelserna för nästa tillväxtfas startade.

För att expandera snabbare togs externa varumärken in och vi öppnade fysiska butiker i Bromma Blocks och i Frölunda Torg galleria. Efter ett par år av snabb tillväxt blev vi utsedda till gasellföretag av Dagens Industri. Trots framgångarna insåg vi tillsut att vi brann starkast för E-handel och vårt eget varumärke, där vi kunde designa och ta fram egna kollektioner till avsevärt lägre priser.

Därför satte vi oss återigen vid ritbordet och lade om företagets framtida strategi. De fysiska butikerna stängdes och alla externa varumärken samt sortiment med skjortor fasades ut. Idag är vi helt specialiserade på accessoarer under vårt egna varumärke och är en av de ledande aktörerna online inom vårt segment med försäljning över hela världen.

Vilka är personerna bakom Neckwear?
Neckwear drivs av Johan Vegfors och Johan Berggren. Vi började i samma klass i mellanstadiet och eftersom vi bodde i Linköping med bara en skogsdunge emellan oss blev vi snabbt bästa vänner. Idag, mer än 20 år senare, är vi fortfarande lika goda vänner trots många intensiva år ihop som affärspartners. Under resans gång har vi gått genom eld och vatten tillsammans. På vägen har vi lärt oss att det som inte tar död på oss gör oss starkare. Johan Vegfors har ett stort intresse för musik medan Johan Berggren helst spenderar sina lediga dagar med att dra upp gammelgäddor.


Passion för bra produkter
Vi skapar egna kollektioner och designs tillsammans med väverierna vi jobbar med. Vår passion för produktutveckling kombinerat med tio års erfarenhet gör att vi vet hur man tillverkar en riktigt bra slips. Därför erbjuder vi 2 års garanti på alla produkter i sortimentet. Vi brinner för mode och vill att alla män ska kunna skapa sin egen personliga stil med våra accessoarer. Vårt sortiment består i huvudsak av stilfulla klassiska mönster som aldrig går ur tiden. Vi vill dock inte att det ska behöva kännas formellt att bära en fluga eller slips och erbjuder därför även festliga kollektioner så att du fortfarande kan vara stiligt klädd men med glimten i ögat.

Inga mellanhänder
Genom att inte jobba med distributörer eller agenter har vi kapat alla mellanhänder, något som annars kännetecknar den konservativa modeindustrin. Istället jobbar vi direkt med textilmakare, där vi tillsammans tar fram egna designs och kollektioner. På detta sätt kan vi erbjuda unika produkter i hög kvalité till rimliga priser.

Inga fysiska butiker
Vi har tidigare drivit fysiska butiker, vilket vi av erfarenhet vet är förknippat med höga kostnader. Genom att endast vara specialiserade på E-handel är vår organisation skräddarsydd på ett kostnadseffektivt sätt vilket ger en annan prisbild än den traditionella handeln.

Vi planterar träd
För varje kundorder som kommer in planterar vi ett träd i Amazonas regnskog. Genom att handla av oss bidrar du därmed till att skydda, bevara och restaurera planetens värdefulla regnskogar som är habitat för hälften av alla landlevande djur. Regnskogarna absorberar också stora mängder koldioxid vilket bromsar klimatförändringarna. Läs mer här

Neckwear plants a tree for every order

Sanningen om fri retur
När nätbutiker erbjuder fri retur bakas kostnaderna alltid in i priset på produkterna istället. Fri retur leder till att många beställer utan eftertanke, vilket skapar en högre andel returer samtidigt som det är negativt för klimatet. Detta i sin tur skapar högre frakt och hanteringskostnader, som i slutändan leder till ett dyrare pris på produkten för dig som kund.

Vi har istället valt att ta ut självkostnadspris för returer. Detta sänker antalet returer med ca 50%, vilket är mer hållbart för klimatet. Samtidigt sänks våra kostnader och därmed även priserna. Vi hjälper dig gärna med en returfraktsedel, men du kommer behöva stå för returkostnaden själv.

Vad säger våra kunder?
Vi tror att enda vägen till långsiktig framgång är riktigt nöjda kunder. Läs vad våra kunder säger om oss.

 

Handla tryggt
Vi är certifierade enligt kraven för Nordisk E-handelscertifiering. Du kan även välja att handla mot faktura så att du får dina varor först innan du behöver betala.

  

Företagsadress 
Neckwear Sweden AB
Bangårdsgatan 6
58277 Linköping

Organisationsnummer: 556882-4063

(0)

Kundvagn

Vi använder cookies. Om du fortsätter att använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta. Jag förstår