Knyta slips för nybörjare

Slipsens längd
Slipsen ska knytas så att den slutar vid eller precis ovanför bältesspännet. Blir inte längden korrekt får man helt enkelt börja om på nytt. Testa dig fram och ha tålamod, tillslut får du till den perfekta längden.

Några enkla tips innan du börjar knyta

  • Stå alltid framför en spegel och knyt slipsen, det blir enklare då.
  • Häng slipsen runt halsen och låt den breda delen vara ungefär dubbelt så lång som den smala för att få till en bra längd. Börja knyt och blir inte längden korrekt, ta upp knuten och börja om från början. 
  • Om knuten inte blir bra går det att göra en del justeringar utan att behöva knyta upp den. Lossa bara lite och lös upp eventuella veck och dra åt den igen. Ett vanligt misstag är att antingen att dra åt knuten för hårt eller för löst, lagom är bäst. Tänk dock på att det aldrig ser snyggt ut men en för löst åtdragen slipsknut, den ska vara tight, men inte så hårt åtdragen att det blir svårt att andas.
  • Knyt alltid upp slipsen efter du har använt den. Genom att göra detta förlänger man slipsens livstid och förvara slipsen hängandes eller löst ihoprullad.
  • Egentligen räcker det att du lär dig att knyta en "Four in hand", det är en snygg och bra allround knut som funkar till alla slipsar och skjortkragar.

Behöver du ny slips? Spana då in ett av världens största utbud online.

Four-in-hand slipsknut
Four in hand är utan tvekan världens populäraste slipsknut. Denna slipsknut passar bra till tjocka eller breda slipsar då du inte behöver vira slipsen flera varv, men den går lika bra även till tunnare slipsar. Knuten ger en något asymmetriskt form och lämpar sig bra till i princip alla skjortkaragar. 

Hur man knyter en slips

Windsor slipsknut
Denna slipsknut har en form som en triangel och ger en symmetrisk form på knuten. Windsorknuten passar bäst för tunna och smala slipsar eftersom knuten alltid får mycket volym, därför passar den också till en skjorta med vid öppning (cut away-kragar). Denna slipsknut går även under namnet fransk knut och dubbel knut. Halv windsor slipsknut
Halv windsor är en blandning av windsor och four in hand. Knuten blir symmetrisk, men inte lika stor som en windsor slipsknut. Den fungerar till de flesta kragar och passar bra både för tunna och tjocka slipsar.


Orientalisk slipsknut (enkel slipsknut)
Den enklaste slipsknuten som ger en lite mindre knut jämfört med övriga slipsknutar. Passar väldigt bra för smalare slipsar och skjortor med mindre kragar som har lite kortare avstånd mellan kragvingarna. Lämpar sig väldigt bra för barnslipsar. 

 

(0)

Kundvagn

Vi använder cookies. Om du fortsätter att använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta. Jag förstår