Hur man knyter en slips

Slipsen ska knytas så att den slutar vid eller precis ovanför bältesspännet. Blir inte längden korrekt får man helt enkelt börja om på nytt. Testa dig fram och ha tålamod, till slut får du till den perfekta knuten. Det kan vara svårt för långa män att få till en bra slipsknut då slipsen blir för kort. Det finns extra långa slipsar som vi kan specialbeställa ifall du kontaktar vår kundtjänst. Långa män rekommenderas annars att knyta mindre knutar som exempelvis Four In Hand.

Utforska Europas största sortiment slipsar


Four-in-hand slipsknut

Four in hand är utan tvekan världens populäraste slipsknut. Denna slipsknut passar bäst till tjocka eller breda slipsar då du inte behöver vira slipsen flera varv. Knuten ger en asymmetriskt form och lämpar sig bäst för klassiska skjortkrager så som vanlig turndown eller button-down. 

Hur man knyter en slips

Windsor slipsknut

Denna slipsknut har en form som en triangel och ger en symmetrisk form på knuten. 
Windsorknuten passar bäst för tunna och smala slipsar eftersom knuten alltid får mycket volym, därför passar den också till en skjorta med vid öppning (cut away-kragar). Denna slipsknut går även under namnet fransk knut och dubbel knut. Halv Windsor slipsknut

Halv windsor är en blandning av windsor och four in hand. Till skillnad från vanlig windsor så blir knuten symmetrisk, men inte lika stor som en windsor slipsknut.
Den fungerar till de flesta kragar och passar bra både för tunna och tjocka slipsar. 

Orientalisk slipsknut (enkel slipsknut)

Den enklaste slipsknuten som ger en lite mindre knut jämfört med övriga slipsknutar. Passar väldigt bra för smalare slipsar och skjortor med mindre kragar som har lite kortare avständ mellan kragvingarna. Lämpar sig väldigt bra för barnslipsar. Neckwears tips och trick

Stå till en början alltid framför spegeln och knyt slipsen. Låt den breda delen vara dubbelt så lång som den smala och dra åt knuten. Ett vanligt misstag är att man inte drar åt knuten så slipsen blir för kort.

Om knuten inte blir bra går det att göra en del justeringar utan att behöva knyta upp den. Lossa bara lite och lös upp eventuella veck och dra åt den igen. Typiska knytmisstag är antingen att dra åt knuten för hårt eller för löst.

Knyt alltid upp slipsen efter du har använt den. Genom att göra detta förlänger man slipsens livstid och använd en slipshängare för att få bästa resultat.

(0)

Kundvagn

Vi använder cookies. Om du fortsätter att använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta. Jag förstår