Det nya året har knappt hunnit kicka igång ännu men känner du också redan friskheten från det? Det kanske beror på den tio minusgradiga kylan men det blåser också av friska vindar av förnyelse. Det har tidningen GQ tagit vara på och skapat en lista bestående av 31 punkter med plagg som bygger en stilstabil grund för 2017. Vi har plockat de relevanta russinen ur kakan som vi kan hjälpa dig med och satt samman i en egen lista bestående av nio punkter. Håll till godo! (Obs: länkar i rubrikerna)


Ljusblå dresskjorta
Den enkelt eleganta ljusblåa färgen hjälper de flesta outfits att nå ända fram. Lugnet som färgen blått skickar ut tillsammans med det neutrala lättmatchade ljusa packar ner hela himlen i en skjorta. Häng på en mörkblå kostym med kombinerad slips och bröstnäsduk så är du klar.
 

Ett par excentriska rosa strumpor
”The difference between something good and something great is attention to details.”. Efter den här devisen har vi byggt stor del av vår arbetsmodell. Det kan symboliseras i ett par rosa strumpor. Genom att klicka till några oväntade färgfläckar i outfiten kan du förnya hela denna på ett exalterande vis.


En grundande vit Oxfordskjorta
Den klassiska Oxfordskjortan med sin speciella vävteknik som kallas Panamavävning har länge varit ett av de mest populära alternativen i skjortgarderoben. Så även i år. Införskaffa en i färgen vi och var redo för allt från begravning till bröllop.


En twist på den diagonalrandiga slipsen
Den diagonalrandiga slipsen sprang ur engelskt 1800-tal vidare till de amerikanska toppskolorna på 1920-talet och håller idag hemma på kontor och på pappnackar. Den håller fortfarande stilen men 2017 är ett nytt modernt år som ropar efter nya moderna diagonalrandiga slipsar. Skruva till det med några annorlunda färger och mjukare material.


Vågat brunt läderbälte
Bara tanken på doft av läder, brunt, skickar tankarna till vilda västern eller vilda fester, eller ovilda fester eller ovilda kontorsslandskap. Jo, det bruna läderbältet fungerar för det mest – därför ska du rocka till det. Ett stort skinande spänne kirrar det. Yii-ha!


Jeansskjorta

När vi ändå håller oss kring vilda västern-assossiationerna får du gärna passa på att klä dig i en denimfärgad jeansskjorta. Jeansmaterialets ursprung och popularitet skulle kunna täcka en hel essä, därför nöjer vi oss med att säga att det fungerar väldigt väl – i år igen.


Nya turkalsonger
Brittisk forskning har visat att om man ger någon en ”turgolfboll” så golfar de bättre. När man bad någon att hålla tummarna för någon så genomförde denne uppgiften bättre. Ritualer är universellt - ”limmet som håller sociala grupper samman.”, förklarade en av forskarna bakom undersökningen. Så varför inte hålla alla grupper och delar samman och dessutom sparka igång det nya året med lite lotto? Införskaffa ett par nya turkallingar.


En randig skjorta till din maktkostym
Randigt är en klassisk färg inom de mer välbärgade arbetsområdena. Personligen ser jag Gordon Gekko framför mig i en clubkragad vit-blå randig skjorta under en oklanderlig stärkt kostym. Det osar makt. Och utöver det kan en vertikalrandig skjorta ge illusionen av att man är slankare än vad man är. Det kan ju vara kul ibland.
 

Slips- och bröstnäsdukskombinationen som du inte provat ännu
Till sist, eller för att knyta samman till början av texten – nytt år, nya möjligheter. I år blir året då du gör de där sakerna som du bara har pratat om innan. Satsat på den där karriären, åkt på den där jordklotsresan, gjort slut med den där partnern – vågat testa den där nya slipsen med passande bröstnäsduk. Oavsett vad önskar vi dig all lycka i ditt Nya fantasifulla 2017.
 

Länk till hela GQ:s bildspel

Text: Fredrik Palmqvist | Moderedaktör
Foto: Hugo Boss, Eton, Stenströms, Happy Socks, Neckwear.