I Paris precis som hemma blåser vädret runt nollan, fast i den franska huvudstaden höjer underhållningen temperaturen. Ikväll spelar Sverige kvartsfinal mot Frankrike i handbolls-VM och i helgen var det handskar istället för klister på Paris Fashion Week Men's W/F 2017. Neckwear var inte själva på plats under modeveckan men tack vare en informations-dammsugning kan vi sprida vidare några av de trender, läxor och småtips från de röda mattorna i Paris.


Franskt maskulint
The Telegraph rapporterar om att brodermässan till den omåttligt populära mässan för kvinnomode har börjat få mer uppmärksamhet. Dels beroende på den satta stämpeln kring den väldressade franska mannen. Nu i modern tappning: oklanderligt skinande kavajer, styrkta skjortor, stickade slipsar och skor så glansiga att champagnen bara rinner av. Allez le France! Allez le dressat!Rut Rut Rutigt
Det verkar ha funnits lika många rutor på kläder som på shoppingstråt i Paris under den gångna veckan. Trenden som Neckwear plockade upp från Pitti förra året med stora streck och prickar håller sig i kvadrater i Paris, gärna på ull och mjukare tyger. Vill du vara före nästa år är det bara börja stapla skotskrutigt redan nu, det kommer ses kors och tvärs överallt. Sätt lite färg
Bara för att det är mörkt och dystert i vädret betyder inte det att man ska matcha kläderna med himlen. Svart är svårt att lämna hemma då det passar med allt men dra till några färgklickar och dra blickarna mot dig 2017. Tänk Robert Broberg på psykadelika iklädd en plyschfotölj från 80-talet. Nånstans där. Kraften hos en bra scarf
En god scarf behöver endast basgrunderna utöver kejsarens nya kläder för att spetsa en outfit från trevlig till vass. Sätt på dig en skjorta, byxor, finare skor och en rock – för att sedan kröna med en speciell scarf. Varför inte förena nytta med nöje och välja en rutig?Lager
Som att det här är något nytt? Mammor och Nyhetsmorgon har försökt lära oss genom dagis och minusgrader att lager på lager med kläder ger mer värme. Nu har fransoserna skruvat till lite på vår gamla läxa och kastat bort understället och dubblar upp utanpå istället. Bara en jacka idag? Varför inte en mindre under den? En bröstnäsduk? Kila i en till. Du kommer bokstavligen kännas som att du är Inne.
 


Uppvikt krage
Som svårt fotbollsintresserad dras tankarna till en annan fransk kragvikare – Eric Cantona. Det spekuleras till och med kring om Cantona var den som drog igång den uppvikta kragens popularitet i Europa på 90-talet. Oavsett vad så är den åter tillbaka i sträckt format på fransk mark. Vik upp kragen och gå på mål.Beige ljust beige
Det finns andra sätt att lura hjärnan och alla runtomkring dig att det inte alls är en så mörk period som ni alla trodde. Men istället för att låna Brobergs penslar kan du gå lite mer Fyra nyanser av brunt – och ännu lite mer tillbakadraget, och ljust. Beige är en av hösten och vinterns klarast lysande skalor.
 


Text: Fredrik Palmqvist | Moderedaktör
Foto: Vogue, gq-magazine.co.uk


Länkar till bildspel från Paris Fashion Week:

http://www.fashionbeans.com/2017/6-street-style-moves-to-steal-from-paris-fashion-week-aw17/


http://www.gq-magazine.co.uk/gallery/paris-street-style-aw17

http://nymag.com/thecut/2017/01/the-best-street-style-from-paris-fashion-week-mens-2017.html