Gloves make you so much more delicate” - Karine Vanasse, skådespelerska.
Vi kunde inte hålla med Karine mer. Därför vill vi passa på att presentera en av våra medarbetare tillika internationellt erkända handsktillverkare – HESTRA

HESTRA är ett svenskt familjeföretag som föddes i orten Hestra i de småländska timmerskogarna. Det var hit innovatören Martin Magnusson flyttade med sin familj och började tillverka kvalitétshandskar åt traktens skogsarbetare 1936. I samma veva anlades även en skidanläggning i orten och Magnusson insåg att även skidåkare behöver bekväma, slitstarka handskar för att hantera det krävande klimatet i backarna.

Ryktet om företagets kvalitativa produkter spred sig och när skidåkningsintresset exploderade i Sverige under 60-talet mycket tack vare en viss Ingemar Stenmark följde Hestra med i svängen. Detta främst vare Martins söners Lars-Olof, Göte och svågern Lennarts stora skidintresse och idag är man stolt samarbetspartner med både det svenska och norska skidlandslaget. Men skidintresset sträcker sig längre än så och man har idag sitt eget stall, Hestra Team Riders, bestående av begåvade åkare som Jon Olson och Johanna Stålnacke.

Företaget drivs idag av både tredje och fjärde generationens Magnussons och är en av de mest erfarna och ledande internationella handsktillverkarna inom skidåkning, friluftsliv och fritid. Det som gör HESTRA extra speciella är att design och produktutveckling sker i samarbete med några av världens bästa skidåkare och äventyrare. Flera modeller tillverkas även för hand av några av Europas mest erfarna handskmakare. Och tack vare att man äger sina egna fabriker har företaget rigorös kontroll över produktionskedjan och kan därmed garantera hög kvalitet. Och trots att man nu har fabriker runtom i världen och återförsäljare i över 30 länder finns man fortfarande kvar där allt började – i de småländska timmerskogarna i Hestra.


Tips: Tryck på länken om du vill få råd om handskvård signerat Niklas Magnusson, Hestra: Länk