Nu när sommaren är över är det hög tid att ta en titt på vad som förutspåtts från catwalks i London, Milano och Paris. Tidningen GQ och dess redaktör Nick Carvell har kokat ner de hetaste trenderna som designerna har fixat ihop till en sammanställning över höstens mode. Häng med.


Kopparfärgad höst

Förutom de traditionella höstfärgerna – blått, grått, svart och mörkgrönt - beräknas den rustika kopparfärgen att vara väl representerad i år på modehus världen över.

http://gq-images.condecdn.net/image/8YRpxkaz2gL/crop/810 

 

Duffelrock

När kylan kommer så kommer det alltid handla mycket om ytterkläder på modemässorna. I år var inget undantag och den tjocka duffelrocken med sina speciella knäppningar var något GQ såg mycket av där kamelbeige var den mest använda färgen.

http://gq-images.condecdn.net/image/ZverBmwv2zL/crop/810

 

Silkesblankt

Glansiga textiler var ofta sedda överlag för höstens trender och då är det allt som oftast silkesskjortor under kavajer som är den snabbaste vägen in till en glänsande approach. Men även läderbyxor och bomberjackor gjorde gästspel på catwalken.

http://gq-images.condecdn.net/image/qbG7nEmpGnZ/crop/810

 

Tjocka sulor

Skorna kommer att vara rejäla i år. Oavsett om du är en loafer eller knytman, som GQ ungefär skriver, kommer sulorna att vara tjocka och gummibelagda med stora kängor i huvudrollen som kan spela ihop med allt annat du har i garderoben från träningsbyxor till skräddarsytt.

http://gq-images.condecdn.net/image/kxa1lN7LAON/crop/810

 

Tratthalsar

Polokragen fortsätter att hålla stilen och verkar inte hoppa av än på ett tag men i år kommer den även att rullas ner och göras större. Tratthalskragen, funnel neck på engelska, gör entré igen och ska man få bästa effekt kan man hänga på sig sin nya rock över och dra på ett par sköna jeans till.

http://gq-images.condecdn.net/image/61JMGbYGdol/crop/810


Pösiga pants

Nej, det är inte 90-talet som är tillbaka helt och hållet men nu börjar designerna att lossa på sömmarna lite och släppa ut byxorna. Lösa bomullsbyxor funkar med mycket i år och är även väldigt behagliga att rulla runt i.

http://gq-images.condecdn.net/image/Rp5wjNMwz8D/crop/810

 

Pyjamaskavaj

Även om undertecknad inte helt håller med så är detta den logiska följden av silkesskjorte-trenden, skriver GQ. Det fanns vågade varianter av matchande pyjamas-liknande underdelar och överdelar på catwalksen i år och med rätt typ av polokrage inunder så ska man inte räkna bort pyjamaskavajen i år.

http://gq-images.condecdn.net/image/vjaGQpVkZdq/crop/810