Om du funderar på om det är något som fattas i din garderob just nu så är det nog en stickad slips. Det finns nog ingen slips som är så pass populär just nu.

En accessoar som fungerar till dom flesta stilarna:

- En dag på kontoret
- En utekväll
- En middag

Du kan rocka den stickade slipsen vid de flesta tillfällena. Varför? För att genom att blanda in gammeldags hantverk (stickning) på ett oväntat ställe (slipsen) skapar man moderna kontraster som spelar väldigt snyggt tillsammans, vart du än är. Fast okej, du kanske behöver inte ställa dig och knyta stickslipsen över smokingen inför nästa champagne-tillställning.
I övrigt är det bara att testa dig fram då den stickade slipsen kan matchas med mycket, men en favorit finns:

Ett par loafers, jeans/chinos, skjorta och en lite mer casual blazer.


Du har friheten att experimentera med alla möjliga färger och mönster för att ge dig den perfekta looken. Övervägande bör detta dock göras när det kommer till att välja färg eller mönster som matchar resten av din outfit. Kom ihåg, kontraster är snyggt men sammanhang är snyggare

Slipsknut

Jag skulle rekommendera att ni knyter er slips med en smalare knut som Four-in-hand. Eller om ni vill ha en lite tjockare/bredare föreslår jag en klassisk Half-windsor.


/ Kenny J.